MONOGRÀFIC

"LA PEDAGOGIA SISTÈMICA:

IDENTITAT I VINCLES"

 

La Pedagogia Sistèmica amb l’enfocament de Bert Hellinger, creada per Angélica Olvera, és un nou model pedagògic que permet als professionals de l’educació, professionals d’intervenció social i de l’ajuda, ampliar la seva mirada més enllà de l’alumne i/o usuari i comprendre que forma part d’un sistema familiar que cal incloure al centre educatiu, escolar i social. 

 

És un model pedagògic basat en els vincles sistèmics i en les relacions que es generen entre el centre escolar i les famílies o bé, àmbit social i usuaris essent els alumnes/usuaris el nexe d’unió entre aquests dos sistemes. I en el que la contextualització hi té un paper molt important en el procés d’ensenyament – aprenentatge o procés d'acompanyament.

 

La mirada sistèmica treballa per aconseguir que els centres d’àmbit educatiu i d’àmbit social es converteixin en un entorn de més comprensió, acollida, confiança, acceptació, respecte i de convivència positiva, on educadors, alumnes, usuaris i les seves famílies poden trobar el lloc i funció que els correspon a cadascun. És una pedagogia incloent de contextos culturals, socials i familiars que aporta solucions per resoldre problemes de relació, aprenentatge i conducta.

 

L’objectiu d’aquest monogràfic és conèixer els conceptes de la Pedagogia Sistèmica i els seus Principis bàsics de la vida, els quals afavoreixen l’establiment d’un ordre sistèmic, d’una estructura, d’un equilibri i ofereixen eines, recursos i imatges de solució davant de problemàtiques que sorgeixen dins i fora de l’aula, del centre, del grup, etc., promovent un bon funcionament en el procés educatiu i en el procés de vida.

 

A QUI VA DIRIGIT?

 

Tots els professionals de l’educació, professionals d’intervenció social i professionals de l’ajuda (educadors, mestres, professors, logopedes, psicopedagogs, psicòlegs, orientadors, educadors socials, integradors socials, etc., com també a pares i mares) i a tothom que vulgui conèixer la Pedagogia Sistèmica i la seva aplicació en l’àmbit escolar, educatiu i social. 


DIES: 31 de gener, 1 i 2 de febrer del 2020 

 

HORARIS: Divendres de: 17:30h a 20:30h, Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h. Diumenge de 10h a 14h .

LLOC:  Barcelona. Espai Plató (C/ Tavern, 61)

 

INVERSIÓ: 200 €. Si ets antic o antiga alumna: 180€.


 

 

CERTIFICATS DE RECONEIXEMENT (per a qui li interessi obtenir-lo):

- Formació Permanent pel Professorat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya - Curs de 20h: 15 presencials i 5 de tasca a casa.

- Formació d'interès en serveis socials pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya - Curs de 20h: 15 presencials i 5 de tasca a casa.


ANGÉLICA OLVERA (Mèxic)

És la creadora de la Pedagogia Sistèmica i dirigeix la Formació en Pedagogia Sistèmica que realitzem als nostres centres de “Espai Sistèmic i Humanista”.

Enginyera Química per la UNAM (Mèxic).

Llicenciada en Ciències Humanes per la Universitat ASEC Sor Juana (CUIH).

Té les especialitats en Pedagogia i Psicologia en diverses universitats catalanes i llatinoamericanes. Ha estudiat Comunicació a Califòrnia, entre els seus Mestres es troba Wzlawick i Virgina Satir.

Pionera de la institució de la carrera de Psicopedagogia en la UNAM, Mèxic.

Té 35 anys d’experiència en la docència. Segona rectora de la Universitat Emilio Cárdenas, Mèxic.

Des de 1999, quan va conèixer a en Bert Hellinger a Barcelona va començar el seu treball de l’aplicació de les Constel·lacions Familiars de manera terapèutica i en l’activitat de docent, originant-se així la Pedagogia Sistèmica  CUDEC® amb l’enfocament de Bert Hellinger.

Actualment és Directora Corporativa Acadèmica i d’Investigació Educativa del Grup CUDEC i Directora del Domus CUDEC, Centre d’aprenentatge sistèmic a Mèxic.

Ha sigut guardonada amb varis premis a nivell nacional i internacional per les seves investigacions en l’àrea pedagògica, terapèutica, en el seu treball social i professional. Alguns d’ells són Presea al mèrit docent 2004, Dona de l’any de l'Estat de Mèxic al 2005, Magister en gestió educativa a la cimera Iberoamericana de la qualitat educativa.

A Barcelona:

C/ Mallorca 515 despatx 1ª

Barcelona 08026

 

Contacte i Informació:

secretaria@esh.cat 

 info@pedagogiasistemica.cat 

Per trucades i Whatsapp

  (+34) 625.16.82.65

 

A Girona:

Carrer Nou 18 prl. 1ª

Girona 17001