El CUDEC es va fundar al 1974 per la Lic. Maria Cárdenas i el patrimoni el va aportar el seu marit, mort uns mesos abans, el Sr. Diego Malpica Vanegas. És una institució educativa privada mexicana, creada per a contribuir en el futur dels joves mitjançant el desenvolupament de l’educació bàsica i mitja superior de qualitat, amb vocació humana i compromesa en el desenvolupament de la comunitat.

Al 1986 CUDEC comptava ja amb dos nivells de secundària, preparatòria i universitat.

Al 1999, el Grup Cudec es va trobar amb els treballs i investigacions del Dr. Bert Hellinger (Filòsof, Terapeuta i Pedagog alemany), que promouen intervencions amb els pares i mares de la família des del punt de vista de la Teoria General de Sistemes.

A l’any 2001, Hellinger va realitzar les primeres intervencions sistèmiques en el camp educatiu, aplicant el mètode de Constel·lacions Familiars per identificar problemàtiques profundes en el pla familiar que afecten en el procés d'ensenyament-aprenentatge dels estudiants.

A l’any 2002 Angélica Olvera; terapeuta, mestra, pedagoga i formadora amb més de 40 anys d’experiència en l'ensenyament, va voler marcar una diferència en el món de l’educació.  Va utilitzar per primer cop el concepte de Pedagogia Sistèmica amb l’enfocament de Bert Herllinger.

 

Des de llavors i fins el dia d’avui, la Pedagogia Sistèmica s’ha convertit en una proposta educativa sòlida i ha sigut adoptada en comunitats educatives de varis països: Argentina, Colòmbia, Espanya, Mèxic, República Dominicana i Veneçuela.

A Barcelona:

C/ Mallorca 515 despatx 1ª

Barcelona 08026

 

Contacte i Informació:

secretaria@esh.cat 

 info@pedagogiasistemica.cat 

Per trucades i Whatsapp

  (+34) 625.16.82.65

 

A Girona:

Carrer Nou 18 prl. 1ª

Girona 17001